Samen in de mooie omgeving van Venray in de bossen en velden fietsen biedt diverse voordelen. En het mountainbiken binnen onze vereniging biedt des te meer. Door met je verenigingsmaten te fietsen leer je van elkaar, kom je verder en zo verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen.

Veiligheid

Samen uit is samen thuis! Dit is een belangrijk credo van de Mudhunters. We letten op elkaar en helpen elkaar bij pech onderweg of een blessure. We wijzen elkaar op onverwachte obstakels en wisselen tips uit.

Gezelligheid

Tijdens het fietsen is er regelmatig tijd voor een praatje, maar ook daarbuiten ervaar je de sociale kant van de vereniging. We hebben leuke activiteiten, zoals een jaarlijkse brunch, een Eiffel-weekend, de midzomeravond-tocht, de kermis-koffie op een terras, een oliebollentocht of spontane activiteiten. Meedoen is vrijblijvend, natuurlijk. Na een flinke tocht is het veelal tijd voor een gezamenlijk drankje.

Motivatie

Misschien goed om te vermelden dat je meefietst wanneer het je zelf uitkomt. Uiteraard is er is geen opkomstverplichting. Maar wie met z’n fietsmaatjes afgesproken heeft, zal minder vaak verstek laten gaan. Beter voor de continuïteit en dus voor je vaardigheid en je de conditie.

Korting

Leden van de Mudhunters kunnen mede dankzij onze sponsoren tegen een aantrekkelijke prijs een kledingset aanschaffen. Je kiest daarbij zelf wat je specifiek wilt aanschaffen: van zomer- tot wintertenue, van sokken tot handschoenen, niets is verplicht. Doordat we aangesloten zijn bij de NTFU krijg je ook nog eens korting bij heel veel toertochten en hoef je slechts je Scan & Go pas te scannen om mee te mogen doen.

Verzekering

Alle leden zijn tijdens clubritten verzekerd bij de NTFU tegen schade aan de fiets en de kleding door een ongeval. Dit is bij het lidmaatschap inbegrepen.

Magazine

Onze leden ontvangen twee maal per jaar het NTFU Fietssport Magazine met leukewetenswaardigheden en tips over je favoriete sport.

Technische training

Voor de jeugd en de minder ervaren fietsers bieden we regelmatig trainingen om de technische vaardigheden te verbeteren. Je wordt handiger en voelt je zekerder in allerlei situaties, zoals bij het afdalen, rijden door los zand en het nemen van onverwachte obstakels.

MTB voorzieningen

In de omgeving van Venray zijn goede MTB voorzieningen, zoals uitgezette routes en toertochten. Daar maken we wekelijks dankbaar gebruik van. Vele leden van de Mudhunters dragen hun steentje bij aan de instandhouding van deze voorzieningen en/of bij de organisatie van de toertocht. En dat is leuk en dankbaar werk om te doen.