“Kom op, meiden en dames! Wij kunnen dit ook!”. Aan het woord is Ans, 64 jaar, vrouw van, en moeder van drie inmiddels volwassen, sportieve kinderen. En die hebben het van geen vreemde: Ans sport al haar leven lang. Ongeveer 12 jaar geleden stapte ze zo maar op de mountainbike van haar zoon om eens met haar man mee te gaan trappen. En ze was direct verkocht! Lange tijd combineerde ze dit met tennis en fitness maar min of meer gedwongen door een hardnekkige enkelblessure is mountainbiken nu haar voornaamste sportactiviteit.

Via de Mudhunters leerde ze meer mensen (m/v) kennen die ook verzot zijn op het sportieve fietsen. Weer of (bijna) geen weer, Ans trapt het hele jaar door, vooral op zondagmorgen met de Mudfun-groep van deze actieve vereniging. En via de appgroep is het ook makkelijk om doordeweeks een maatje te vinden. Het is gewoon leuker (en veiliger) om samen te genieten en uit te waaien in de mooie velden en bossen van Venray. ‘Fietspaden zijn maar fietspaden, en met de mountainbike kom je pas écht in de natuur en je werkt ook nog aan je conditie en je behendigheid’ vertelt Ans.

Maar wat is nu de aanleiding voor de Ladies Clinic die zaterdag aanstaande georganiseerd wordt door de Mudhunters? Voor Ans is dit overduidelijk: ook zij vond in het begin het technisch best lastig en soms ook wel eng om in het terrein te rijden. Sturen op bochtige single-tracks, zachte en zanderige ondergrond, op en afrijden van bultjes: het is gewoon goed om de kunst te leren van goede instructeurs. Dit geeft je vertrouwen om steeds net dat stapje uitdagender te rijden. ‘Ik heb heel veel geleerd van de Ladies Clinic en ik kan iedere meid of dame, ervaren of minder ervaren, deze clinic aanraden. Gewoon eens proberen, niets moet, lekker buitenspelen’.

‘Ik zie trouwens steeds meer vrouwen op de mountainbike’, zegt Ans. Maar desondanks is het aantal dat lid is van een ATB-club relatief klein. Het voordeel van rijden bij/met een vereniging is voor haar overduidelijk: meer vrouwen en mannen om mee af te spreken, leren van elkaar, maar vooral ook gezelligheid. Kortom meiden en dames, doe mee met de Mudhunters Ladies Clinic op zaterdag 3 juni. Meer informatie over de Mudhunters is te vinden op www.mudhunters.nl en voor de Ladies Clinic kun je je inschrijven door een emailtje te sturen naar pr@mudhunters.nl. Het aantal plaatsen en vooral ook het aantal leenfietsen is beperkt, dus wees er snel bij. We zien je dan graag in geschikte outfit en met ATB-fiets zaterdag 3 juni om 9:30u bij het Feel Fit Center/Sprank in Venray. Reken erop dat je de hele ochtend lekker bezig bent en moe en voldaan weer thuiskomt.

Categorieën: Mudhunters