Onze club

De vereniging telt op dit moment circa 80 leden, variërend in leeftijd van 8 tot in de 70, mannen en vrouwen, meisjes en jongens. Er zijn separate trainingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Al deze groepen hebben trainingstijden die veelal op zondagochtend plaatsvinden. Maar ook daarbuiten. De trainingen staan wekelijks vermeld op de website. Verder vindt veel communicatie plaats via verschillende What’s app groepen.

Als vereniging zijn de Mudhunters aangesloten bij de NTFU. NTFU leden ontvangen het kwartaalblad Fietssport magazine een fiets verzekering veel informatie (www.ntfu.nl). Als lid van de Mudhunters ben je automatisch ingeschreven bij de NTFU.

De trainingen bij de Senioren hebben veelal het karakter van toeren in de omgeving van Venray. Met daarin aandacht voor techniek en interval. Dit toeren gebeurd vaker in niveaugroepen om zo iedereen op zijn of haar kunnen aan te spreken. Bijna het hele jaar door zijn er toertochten in de regio welke door de Mudhunters bezocht worden. Toertochten hebben afstanden van 25 tot boven 100 km. De pensionado’s  fietsen op woensdag onder het motto “Samen uit samen thuis.” Er is voor deze categorie  geen minimum of maximum leeftijdslimiet. Wel wordt verlangd dat je minimaal zo’n 50 km aan kunt in een redelijk tempo. Halverwege is er altijd een pauze.
De seniorengroep Mudfun, is gericht op de incidentele en de startende fietser, leden die plezier hebben in het samen fietsen in de natuur en de snelheid minder belangrijk vinden, maar er kan wel doorgereden worden. Zij gaan op zondagochtend van 9:30 tot circa 12:00.

Enkele keren per jaar worden er speciale kennismakingstrainingen verzorgd om mensen de kans te geven om het mountainbiken te kunnen leren, zo is er 1 keer per jaar een reeks met de naam start2bike. Daarnaast organiseert de vereniging diverse clinics met aandacht voor voor leden zowel beginners als gevorderden gericht op techniek en uithoudingsvermogen.

De jeugd is onderverdeeld in de kleuren Blauw, Groen en Oranje. De indeling vind plaats op basis van je  vaardigheden. Zij trainen onder leiding van een aantal begeleiders elke week op zondagochtend en in deze trainingen is er aandacht voor techniek, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Dat alles wordt op een leeftijd specifieke wijze aangeboden, met de nodige competitieve elementen. De aanvangstijden staan altijd op de site verteld en standaard is de start 9:30 uur. Als kinderen instromen worden de ouders gevraagd ook 1 keer per 4-5 weken als begeleider te assisteren.
De oudere jeugdleden bezoeken een aantal toertochten per jaar in de directe omgeving.

Lid worden en introducé

Je kan je eerst aan melden als introducé voor een periode van één maand, dit is geheel vrijblijvend. Dit is inclusief eens schadeverzekering via de NTFU. De introducé is dan tijdens een clubrit, georganiseerd door de vereniging, verzekerd tegen schade aan de fiets tot een maximum bedrag van € 500, -. Na deze periode kun je beslissen of je lid wilt worden.

Voor de jeugd zijn er in principe twee instroom momenten. In maart / april en september. Ook hierbij is de introductieperiode van toepassing.
Senioren kunnen het hele jaar door lid worden. Voor de contributie hoef je het niet te laten!

De Mudhunters bieden voor eenieder voldoende mogelijkheden.
Wat vragen we hiervoor van jullie:

  1. Een regelmatige opkomst bij de trainingen en/of toertochten.
  2. Het betalen van een jaarlijkse contributie. (Kosten voor de ATB-toertochten en het vervoer zijn exclusief.)
  3. Ondersteuning bij verenigingsactiviteiten
Voor informatie over contributie aanmelden klik dan hier.